We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.
/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  CD v kartonski zloženki z besedili.

  Includes unlimited streaming of Iz konteksta via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days
  Purchasable with gift card

    €10 EUR or more 

   

1.
Druga sobota 03:44
Svet je, kot na VeHaEsu. Ni pravih barv, ni pravih ljudi. Oblaki sap pred obrazi. Vsi imajo zrcalne oči. Zavrtiš se, in svet se vrti. Stečeš, in tudi steče svet To je sobota. To je sobota praznih ljudi. To je sobota. To je sobota praznih ljudi. Ob dolgem mostu vitke postave semaforjev, teh pevcev noči. Deviški kori, namesto spečih ptic. Ali boš skočil? Ali boš skočil? Ali boš skočil? Ali boš skočil? Ne. To je sobota. To je sobota praznih ljudi. To je sobota. To je sobota praznih ljudi. Ljudje strme pripeljejo mimo. Zapreš/odpreš zrcalne oči. Svet je slabo napisana zgodba. Svet se skrije za platnice knjig. To je sobota. To je sobota praznih ljudi. To je sobota. To je sobota praznih ljudi. Naslednji teden ne bo več sobote. Jutri zjutraj bo konec noči.
2.
Družina lokalne veljave prireja zabave ob torkih. Družina brez disonance vodi inštance, pušča pečat. Družini se ne zameri, da si vseh dveri vnaprej ne zapreš. Saj namreč družina v imenu spomina vestno preverja tvoj potencial. Prva družina ni zadnja družina. Druga družina ji diha za vrat. Družine primat že še mine. Če drug ne, jih zrine druga svojat. Družina degenerira, ko okupira svoj kalifat. Družina sreba ljudi in srka kri ob nedeljskem kosilu. Družina privleče na dan prava občutja. Prave ljudi. Mati družine srepi. Česar mi niso dali, dvakratno povrnem, pravi. O, da sem zet te družine. Vnukov jim dam! O, da se me družina oprime, dvignem jih kvišku, vse do neba. Družina ubrano poglablja rano, koplje globoko v svoj vrat. Družina določa trend in mandat in omogoča menjanje gat. Družina se druži, da kaj zasluži, pride pa tudi na ključne dogodke. Družina ima, kot prava družina, svoj leitmotiv - Prva družina ni zadnja družina. Druga družina ji diha za vrat. Družine primat že še mine. Če drug ne, jih zrine druga svojat. Družina se ve le, ko se se sme, opravlja potrebo. Družina drži stanje stvari na svojih prsih. Družina, požri me, pogoltni, mlado meso sem, virilen komad. Ko se ne razplajam, vas milim, razvajam. Vse za korak na protektorat. Družina veselo parazitira, vmes pa frazira o skupnem, o nas. Družina, skupaj končajmo večer, klavrno. Lizal bom. Ljubil. Obljubljal. Zapil. O, da sem zet te družine. Vnukov jim dam! O, da se me družina oprime, dvignem jih kvišku, vse do neba. Družina, požri me, pogoltni mlado meso sem, virilen komad. Ko se ne razplajam, vas milim, razvajam. Vse za korak na protektorat.
3.
Status kva 04:31
Zredil sem se. V salo je svetlo vpisan svet. V njem so jutra, ko mi je žal in noči, ko mi ni. V mojem salu je up: ko se zagledam se zdrznem tuj sem si. Glavo imam zamaščeno, žaltavo. Loj se cedi, prazen, vsakdanji loj, jalov loj ugodja. Status kva. Zredil sem se - vase. Nehal sem si smrdet. Dni si krajšam. Zavidam tistemu sebi, ki bi naj bil. Kes ni bes, kes je kis, kes je skomina. Nehal sem si smrdet. Status kva. Vzamem, kjer dobim. Zakopljem. Drkam, da zaspim. Plešem ne, pijem ko lahko. Status kva.
4.
nekaj:53 01:35
Svoja jutra testiram za svet. Pozitivno. Dvojni agentje so za polovični delovni čas; paravojaška enota za polovični delovni čas. Moja jutra živijo svoja življenja. Zvita jutra imam, vešča večerov, ne zbude me če spim, ne uspavajo bde. Jutra me sanjajo drobec drobca in me pričakajo: rasem ob kavi in vitaminih, voda v obraz izmije vonj. Jutra peroč (možgane, vesti) čakajo v zasedi na sledi.
5.
Ko svet spi 04:01
Ukradene ure zamenjam za tvoje telo. Vmesne trenutke sreče za toplo meso. Bitje srca zastavim za rahel dreget. Zlagane besede razmečem v zadihan šepet. Še danes, če čas se ustavi, bom samo tvoj in ti samo moja, edina, edina nocoj. Ko jutri spet pride, okruten, pa pojdem drugam, iz najine postelje tople v mrzel vsakdan. Srečen sem samo s teboj, srečna sva samo nocoj, srečava se v temi, ko svet spi. Znova sva eno, objeta, en ples in en krik. En sunek, en vdih, ena volja, en samcat dotik. Zagrizi v ramo, polnočna, utišaj vzdihljaj. Skrij se v objem, saj ne dam te še jutru nazaj. Eno sva samo nocoj, eno sem samo s teboj, eno, vedno v temi, ko svet spi. Srečen sem samo s teboj, srečna sva samo nocoj, srečava se v temi, ko svet spi.
6.
Pesem o spancu, razsuti tovor zavesti, drobci šepetov, gole slike iz pobarvank; zlovešče racamo v jutri, mesta bežijo mimo naših oken (kakor sanje, mesta bežijo kakor laskavi cigani). Nekaj besed je ušlo: sanjavci, ki živijo ob mrzlih oknih žužljavci izpod težkega kamenja; mrtvi rokavi drobnih zapestij, ki sem jih rad poljubljal. soncokazi, nikoli niso v senci polipoliti, njih je vedno dovolj kremenoslovci, specialisti za kamen koliščoljubi, že davno izumrli misližerke, te vladajo svetu kleptofobi, ki vračajo in vračajo sonjevci, ti so odločno za sonje miliresni, ki vračajo smisel malkontinentke z avstralskim potnim listom slogavropodi, ogrožena vrsta klistiramnestre, pripravljene za vse ozkogrlenci, mimo njih ne moreš energopešci, oni že vedo, zakaj merojemalke, ki se povedo antavtorji, polni presnih pesmi kultožerji, v frakih in kravatah spregoljubi, ki se vlačijo tjavdan ritikazke v joga opravah mestobori, ki ni njihov večer sanjedrobi, zbude te, ko ravno padaš Mesta dihajo, kašljajo, pljuvajo, poletni smog razpre nozdrvi ulic, zgradbe razstopijo, vse zgradbe tega sveta so zapustile mesta. Vse besede tega sveta so mi ušle iz glave. Pesem o spancu čaka, da se vrnejo; sanje čakajo, da se vrne mrtvi tovor zavesti.
7.
Kaj storiš, ko lahko storiš karkoli? Plešeš, poješ? Si slaven, bogat? Tat? Strmiš, molčiš? Prežiš? Fukaš? Bridko smrt? Ali visiš, obešen, stegnjen, spraznjen, sprijaznen? Kdo si, ko si lahko kdorkoli? Richard Branson? Che Guevara? Tista, zadnjič, kdorkoli drug? Kaj si, ko si lahko karkoli? Gre za isti trik, kot pri Aladinovi svetilki: duh izpolni vse želje, razen želje za več želja; ali pa pri Mefistu, le da je našhudič zmačkan, zmečkan. Že davno ga nadomeščamo (prosimo, stopite k sosednjem okencu) (v sosednjo smrt). Kaj počneš, ko pokaš od početja? Kdo si, nihče, ko si vsi, vse? In komu.
8.
Vzela si mi tri vonjave: svojo sobo, svoj vrat, svoje ime. Zdaj so spomin, ti bodi vsaj pesem. Bodi vsaj pesem, če nisi srce. Vem še, kako si dišala k meni privita. Vem še, kako so dišali mokri lasje. Vem še, kako si dišala med stegni skrita. Tvojih usten na svojih spominjam se še. Nasmeh svoj, svoj vzdih, njiju si vzela za vedno s seboj, ko si odšla. Z dneva sta v dan mi vse manj in manj blizu, manj se spominjam drhtenja in ljubljenja. Ni me bilo, vem, kjer si iskala. Nisem prišel, vem, ko bil je čas. Nisem te vzel, ko si se dala. Zdaj mi polziš skozi prste kot prah. Vzela si mi tri vonjave: svojo sobo, svoj vrat, svoje ime. Zdaj so spomin, ti bodi vsaj pesem. Če že polziš skozi prste kot prah.
9.
Živel je mož, imel je psa. Lepo, lepo ga je redil. A pes mu ukrade kos mesa. Zato se mož je izgubil. Kje je ta mož, ki bi naj bil? Kdo ga je v temi umoril? Kje sta njegova prašnika? Tako, tako bi rad bil živ! Besede besede besede. To bo ostalo? To je malo. Besede. To bo ostalo. Ropotalo. Se kričalo. Živel je mož, imel je čas. Lepo lahko bi se odločil. Živel je mož, imel je moč. Lahko bi s sabo se soočil. Lahko skočil se namočil. Besede besede besede. To bo ostalo? To je malo. Besede. To bo ostalo. Ropotalo. Se kričalo. Se kričalo. Se kričalo.
10.
DDD-DDD 01:07
ddd – ddd ddd – ddd mzk – omg nsk – omg npk – wtf zu ji k – wtf grr – grr grr – grr mzk – fml npk – fml nsk - lol du rs – omg fu rs – wtf n3l – afk n3l – afk ddd – lol ddd – ftw itd - itd

credits

released October 17, 2018

Jure Novak: besedila, vokali, klaviature.
Uroš Buh: glasba, vokali, kitare, bas kitare, bobni.

Na Vzela in dala klaviature: Polona Janežič, trobenta: Sebastjan Jermol.

Foto: Ivian Kan Mujezinović.
Oblikovanje: Ivian Kan Mujezinović, Damjan Ilić, Grupa Ee.

Produkcija: Jure Vlahovič, Uroš Buh in Jure Novak.
Miks: Jure Vlahovič.
Mastering: Gregor Zemljič.
Posneto v studiu Kramasonik v Zagrebu, februar 2018.
Snemalni mojster: Hrvoje Nikšič.
Izvršna produkcija: Zavod Poza.
Založba: ZARŠ.

Zasluge in zahvale za plato, za špile in za spot: Gregor Andolšek, Mateja Dermelj, Andrej Dujc, Marek Fakuč, Glej, Polona Janežič, Dajana Ljubičić, Matjaž Manček, Sebastjan Jermol, Miloš Srdić, Marko Širec, Andrej Škoberne, Klemen Švikart, Polona Torkar, Leon Vidmar, Jure Vlahovič in Mojca Zupanič.

license

all rights reserved

tags

about

Natriletno kolobarjenje s praho Slovenia

Na prahi v Natriletnem kolobarjenju se besede odpočijejo. Na njih se pase glasba.

contact / help

Contact Natriletno kolobarjenje s praho

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

Natriletno kolobarjenje s praho recommends:

If you like Natriletno kolobarjenje s praho, you may also like: