We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Natriletno kolobarjenje s praho

by Natriletno kolobarjenje s praho

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Album v CD formatu in ličnem ovoju. Po želji ga podpiševa Uroš in/ali Jure.

  Cena ne vključuje DDVja in poštnine.

  Ob nakupu prejmete digitalen album brezplačno.

  Includes unlimited streaming of Natriletno kolobarjenje s praho via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days
  Purchasable with gift card

    €7 EUR or more 

   

1.
Na pavzi 01:21
sebe na pavzi. čez dan mam sebe na pavzi. čakam. čakam 15 devic in dobro idejo mecena, loterijo. na pavzi jem malico in pijem. na pavzi pavziram. čez dan mam sebe na pavzi. stari komadi stare ženske stare ideje. pesmi na pavzi pišem počasi od tu naprej drugič
2.
Trideset, trideset, mlad, perspektiven kader. Obračam se navzven, ker je tam svet, baje. Obračam se navzven, ker je navznoter za zdaj mir in miru se ne kali, baje, da ne bi kaj vzklilo. Trideset, pa nihče ne vzklika, ni več kadrovikov, HR pa hrope, joče: bilo naj bi drugače. HR in PR (ejčar in pijar) ječarja sreče. Trideset, navznoter, navzven pa star; obračam se vstran, nekoč s starejšo dušo, baje. Presežna vrednost bivanja, ontološki višek, deficit. Baje: mlad, perspektiven. Kadar.
3.
iščem čakam mesto brez koles kanalov cest iščem čakam cesto naj pot pelje mimo alinej avenij ali ne – pot drugam je druga reka reče reka sama vedno vdano dno vodi vodo in kot ona (voda) tečem točim se pretakam iščem čakam iščem čakam njo na dnu ki išče čaka v kanalu pod kolesjem cest (mimo mene mrgoli množica okameneli okrušeni poklani turisti tavajo truma črncev torbice traparije teče) ona (se pretaka) teče v vsakem od iskanih mest
4.
Šef in akt 07:05
Žab polno mlakužo ležerno preletavajo muhe. Od časa do časa katero zadane lepljiva kaplja na koncu iztegnjenega jezika in jo ponese med željne žabje čeljusti. Bzzzzz, pravijo muhe, bzzZZzzZZZzzz. Šefa ni. Šef ima polne roke dela. Šef sedi na aluminijastih krilih in si nemo gode na gosli. Šef pleše na vrhovih nebotičnikov. Poje si stare koračnice. Šef prek ramen strmi v ljubimce. Šef čaka, da bo padla zadnja runda. Šef se prelije v kerozin in slino na ustnicah in kaplje krvi na pločniku. Šef je erekcija direkcija direkten prenos. Žab polno mlakužo ležerno preletavajo miniaturni frčoplani. Od časa do časa katerega zadane lepljiva kaplja na koncu jezika in ga ponese med željne šefje čeljusti. Frrrrrr, pravijo frčoplani, frrrRRRrrrRRRRrrr. Šef je. Šef je spleten s svetom. Šef je v glavi in v roki in v dejanju. Šef je v kontekstu. Piše poezijo in veselo rima. Šef čaka, da jo poljubim. In šef lahko dolgo čaka. Šef se ovije okrog jezika v grlu, okrog haloja nad glavo, okrog iskre v očeh. Šef je orgazem organizem cinizem. Ležerno preletavam žab polno mlakužo. Od časa do časa me zadane lepljiva kaplja na koncu iztegnjenega jezika in me ponese v sedma nebesa. Aaaaaaaah, pravim, aaaaAAAAaaaaAh. Šef. Šef plava med žabami v mlakuži. Šef vestno poroča iz kraja dogodkov. Šef je prima balerina. V prostem času snema svoj film. Šef liže svoje rane in rit svojemu šefu. Šef postane vsak dotik in vsak pogled in vsak zase. Šef zapre oči in našobi ustnice. Šef je ejakulacija inflacija flambé.
5.
Čakam organe, da vrnejo kar sem izgubil, saj so močni in modri in morda bom tudi sam plav. Čakam organe, da pridejo in odpro vrata, čeprav sedim zunaj. Čakam organe, da se zganejo in bo ura pol pet. In bom prišel, rekli bodo kriv si in bom rekel nisem kriv in potem bom priznal vse, kako sem v šestem res hotel poljubit tisto pianino – balerino, tisto napihnjeno kravo, prav všeč mi je bila. In v drugi sem tudi hotel in sem dobil in sem dobil, kar sem hotel in zdaj imam. Čakam organe.
6.
Minilo je kakšno leto/in pol nedni, po občutku. Nedan je dan, ki se ne konča. Nedan je dan, ki ne šteje ur in ure v njem ne štejejo. Leto/in pol nedni torej, v njih le to: leto/in pol. Nedne ne opaziš zlahka, prikrade se, obvisi v zraku, zavije se v molk, napne na tišino. Nedan si sname klobuk »Nedan/in pol, »me veseli.« in potlej »Kam pa?« »Domov. Zgleda.« Nedan je vedno doma nekje in gre nekam, medte in medme nadte in nadme (vedno gre) zase in zate in zame. Vsak dan si nedan vzame vsakdan. »Kam pa?« »Tjavendan. Zgleda.« Nedan je dan dan, dan, dan na stran leto/in pol.
7.
Moja ulica 04:38
Mojo ulico danes rušijo. Seseda se v prah in modri, moja ulica danes modri in modri pajaci visijo iz sten, skozi stene, sten (danes v moji ulici) ni. Pa sploh ne rušijo moje ulice, rušijo rešene duše, na džanku in zdaj na zraku rešene duše, tudi one spe (so spale, včasih spijo z njimi) v moji ulici. Da rušijo danes sem izvedel kasneje, malo prej in tam – brez buldožerjev, pa točno vem, da jih duše čakajo… Ponoči bodo duše in buldožerji plesali. Frfotave duše in gromoglasni buldožerji - - ples, vam rečem! Nerodni buldožerji v frakih kravatah z dušami pod roko pomotoma rušijo mojo ulico.
8.
Ženske 06:01
Ženske – recimo, da ima dobre noge. Pa ne trdim, da mora imeti dobre noge, ampak pomaga. Pa tudi če ima lepe oči pomaga. No in če te prav pogleda. In kam in kdaj pogleda. In potem rečeš, stari, ampak tista včeraj. In kolega reče, stari, ne mi o tisti včeraj, ker bom znorel. In ti rečeš, ti da boš znorel? Jaz sem jo sanjal. In si tudi jo sanjal. In si sanjal njene noge in njene oči. Takšne… oči – ženske.

credits

released January 5, 2015

Jure Novak – besedila, vokali, glasba
Uroš Buh – glasba, vokali, kitara, tolkala *
* 3, 7 in 8 – aranžma po glasbeni predlogi Andreja Škoberneta

Miks – Igor Vuk
Mastering – Gregor Zemljič
Posneto v Studiu 22 Radia Maribor, 2014
Tonski mojster – Darko Kukovič

Oblikovanje – Damjan Ilić, Grupa EE
Foto - Ivian Kan Mujezinović, Grupa EE

Založba: Glasbena zadruga Celinka, 2015

license

tags

about

Natriletno kolobarjenje s praho Slovenia

Na prahi v Natriletnem kolobarjenju se besede odpočijejo. Na njih se pase glasba.

contact / help

Contact Natriletno kolobarjenje s praho

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

Natriletno kolobarjenje s praho recommends:

If you like Natriletno kolobarjenje s praho, you may also like: